Bloemschikking Advent

De adventstijd, die in het teken van Licht staat, is begonnen. Met de komst van Jezus komt alles in een heel ander licht te staan. In het bloemstuk maken we gebruik van het beeld van de zon. De zon die iedere morgen opkomt en alles weer in een nieuw licht zet. Aan het begin van de adventstijd is de zon bescheiden, met Kerst zal deze in volle glorie stralen.

Eerste Advent:

Aankondiging van de geboorte van Johannes,  een nieuwe tijd zal komen. De zon, de droge grassen als stralen van deze zon, is nog maar klein, maar het morgenlicht, vol verwachting breekt aan. Als teken van de bloei, die nog moet komen, de in schapenwol verstopte bol.

God staat aan het begin
En Hij komt aan het einde.
Zijn woord is van het zijnde
Oorsprong en doel en zin
.

Uitleg van het bloemstuk 2de Advent:

Met de komst van Johannes komt er licht in de donkere wereld. Zijn boodschap is: Laat je dopen, kom tot inkeer. De opkomende zon is iets groter geworden. Meer,  en iets langere stralen geven de komst van meer licht aan. Voor de zon staat een glazen schaal, waarin een jakobsschelp drijft, met daarin een brandend waxinelichtje. Dit als teken van dopen met licht.

Uitleg bloemstuk 3de Advent:

Het koninkrijk van God is geen luchtfietserij, maar een toekomst die nu al begint door wat wij doen. Delen van wat je hebt, genoegen nemen met wat je krijgt. Tussen de stralen staan korenaren. Graan waar brood van wordt gemaakt. Voor de opgaande zon ligt een zelfgebakken brood. Het brood doet denken aan het Brood des Levens en samen delen

Uitleg bloemstuk 4de Advent

Maria ontmoet Elisabeth. Maria helpt de geschiedenis te veranderen ook al weet ze niet hoe. Ze is een voorbeeld hoe je je leven in dienst kunt stellen van de Heer.

Nog één week en dan is het Kerst. Er komt steeds meer licht. De zonnestralen worden langer. De wilgenkatjes zorgen voor extra licht. Voor de zon liggen deze week twee amaryllisbollen, nog verstopt in groen blad, als teken van nieuw leven en een nieuwe toekomst.