1e Advent – gezinsdienst

Op zondag 28 november (1e advent) is er een gezinsdienst. Advent is de periode van voorbereiding op het kerstfeest.

Het thema van deze dienst is Uitkijken naar het licht!

We steken de eerste adventskaars aan en we zingen en kijken naar bekende adventsmuziek voor jong en oud. Kom jij ook!

Alle kinderen hebben deze week een envelop thuis gekregen met leuke materialen voor adventsknutsels. Tijdens de dienst kun je in de kerk knutselen, of anders kun je dit (later) thuis maken. In de dienst staan er een aantal tafels voor de gezinnen om tijdens de dienst te knutselen. In de envelop vind je materiaal:

  • om een kerstster te maken.
  • voor een prachtige advent-slinger.
  • voor een waxinelichthouder van klei

In de envelop zitten voor ieder kind 4 adventsvlaggen. Deze mag je zo mooi mogelijk versieren en inleveren in de kerk. De eerste kun je tijdens de gezinsdienst maken en dan hangen we hem direct op. Elke week maak je een nieuwe en lever die in bij de kinderdienst of in de brievenbus van de kerk. We hopen dan met kerst een lange vrolijke kerstslinger te hebben.

Verder vind je in de envelop ook een stuk klei. Van deze klei kun je een waxinelichthouder maken. Breng de klei in de juiste vorm. Pas of het waxinelichtje er in past. Versier de klei met de kralen en laat hem hard worden. Je kunt nu elke adventszondag en met kerst je eigen lichtje laten schijnen.