Ontmoetingskerk Gorredijk Tsjerke fan de moanne

Augustus is een bijzondere maand voor de Ontmoetingskerk Gorredijk, want als Tsjerke fan de moanne worden de kerkdiensten live op Omrop Fryslan uitgezonden. De Ontmoetingskerk biedt op de 5 zondagen ruimte aan 5 kerkgemeenschappen uit Gorredijk en de regio die verbonden zijn met De Raad van Kerken Gorredijk e.o. De eerste zondag is geweest als u dit leest.

Vanaf het moment dat het verzoek bij de Raad van Kerken binnenkwam om Tsjerke fan de moanne te zijn is er nagedacht hoe dit vorm gegeven kon worden. Omrop Fryslan zendt rechtstreeks uit en dat vereist toch wel wat organisatie, ondanks dat er natuurlijk al een hele tijd via internet diensten aangeboden worden. De 5 verschillende kerken uit de regio nemen elk een dienst voor hun rekening.
De eigen voorganger bereidt de dienst voor, maar er is gekozen voor vieringen die in verbinding met elkaar staan door teksten uit het Johannes evangelie te kiezen. Iedere gemeente neemt zijn eigen medewerkers mee en in elke viering zal ook een muzikale bijdrage zijn.
Op de zondagen dat de voorgangers uit Gorredijk en de regio hun eigen dienst verplaatsen naar de Ontmoetingskerk, sluiten ze de eigen kerk en kunnen de kerkgangers in Gorredijk terecht. Natuurlijk rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM.
Het aantal bezoekers is beperkt en inschrijven via opgave@ontmoetingskerkgorredijk.nl is noodzakelijk voor 18.00 uur op vrijdag voorafgaande aan de dienst. Graag aangeven hoeveel personen en vermelden waar u vandaan komt. Zo kunnen dan “eigen kerkgangers” voorrang krijgen.
Zie onderstaand de agenda. Ook te vinden op

www.raadvankerkengorredijk.nl

 • 1 augustus: ds. R. Lafeber, Prot. Gemeente Gorredijk. Muzikale medewerking door Annejaap Soldaat, Willem Zijlstra, Marika Wielstra-Soldaat.
 • 8 augustus ds. D. Hasper, protestantse gemeente Oude-Nieuwehorne, Katlijk-Mildam, Friese dienst.
  Medewerking: Trio Ypsilon bestaand uit sopraan Maria Wienholts, fluitiste Meta Oud en pianist Jan Andries Dijkstra.
 • 15 augustus ds. P. Hulshof, protestantse gemeente Jubbega-Schurega, Hoornsterzwaag.
  Medewerking: Hielke van der Meulen (orgel), Jantje Jonkman (accordeon) en zang
 • 22 augustus pastoor K. Tolboom, RK parochie Drachten, Gorredijk, Oosterwolde, Zorgvlied, eucharistieviering.
  Medewerking: Eigen zangers en Paul vd Voort
 • 29 augustus ds. C. Schlette, doopsgezind. Via Protestantse gemeente Langezwaag
  Medewerking: Samoosara

Alle diensten beginnen om 10.00 uur, zodat de uitzending daarvan op zondagmorgen rechtstreeks op Omrop Fryslan te bekijken is en later ook nog terug te kijken is via uitzending gemist.