Wandel- en fietstocht Paasweekend

Beleef rond het Paasweekend (vanaf vrijdag 2 april) het Paasverhaal in Gorredijk en omgeving. Je kunt kiezen: wandelen of fietsen of allebei. Aanmelden is niet nodig. Je start de tocht op de dag en tijd die jou/jullie het beste past.

Coronaproof

Met je huishouden of in samengesteld tweetal kun je de wandel- of fietstocht op je eigen tijd zelfstandig volgen. En verder:

  • Houd onderweg 1,5 meter afstand van anderen
  • Blijf thuis bij corona gerelateerde klachten
  • Raak bij de locatie zo weinig mogelijk objecten aan
  • Houd rekening met de avondklok.

Paasfietstocht in Gorredijk en omgeving ‘Langs het Paasverhaal’

De Paasfietstocht (lengte 15 km) start bij basisschool de Librije in Gorredijk. Hier vind je ook de routebeschrijving. De route voert langs vijf kerken in Gorredijk en omgeving. Bij iedere kerk en op twee andere locaties hangt een afbeelding van het Paasverhaal met bijbehorende gespreksvraag.
De Paasfietstocht is geschikt voor alle leeftijden.

Paaswandeltocht ‘De Weg door Jeruzalem’

De Paaswandeltocht (lengte 2,5 km) start en eindigt bij basisschool de Librije in Gorredijk. Hier wijst de route zich verder. De route gaat langs 9 locaties. Op iedere locatie hangt een QR code. Scan deze QR code met je mobiele telefoon en je gaat terug in de tijd naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen en zit je midden in het verhaal van Pasen. Op een paar locaties zijn puzzels te vinden. Los deze op en ontdek de weg door Jeruzalem.

Voor wie?

De Paaswandelroute is geschikt voor alle leeftijden, en in het bijzonder voor (jonge) gezinnen en jongeren.

Wat heb je nodig?

  • Een smartphone met internetverbinding en een volle batterij.
    > Een iPhone kan via de standaard app Camera QR-codes scannen.
    > Heb je een andere smartphone download thuis even een speciale app, bijv. QR Code scanner.
  • Pen of potlood

Kinderdienst

Tijdens de tocht vind je een prachtig kunstwerk gemaakt door de kinderen van de kinderdienst.

Hoe werkt een QR-code?

Open op je iPhone de camera, of op je smartphone de app ‘QR Code scanner’. Richt je camera op de QRcode. De QRcode stuurt je door naar een website. Soms moet je hiervoor nog klikken op ‘Open website in Safari’ of ‘Openen in browser’. Je bent nu op de website waar de informatie staat die je nodig hebt.