Kinderdienst 24 mei

Spel: Een andere versie van het spel ‘Ik ga op vakantie en ik neem mee…’, namelijk ‘Ik ben blij dus ik vier een feestje, omdat…’ Ieder kind herhaalt wat de kinderen voor hen hebben gezegd en bedenkt er zelf een feestje bij. Alles waar je blij om bent, mag een feestje zijn, dus ze mogen ook feesten zelf verzinnen. Knutsel: Deze weken kunnen de kinderen een kijkdoos maken. Vandaag voegen ze een minislinger met minivlaggetjes toe. Op ieder vlaggetje tekenen of schrijven de kinderen een feest dat ze kennen. Hang de slinger in de kijkdoos. Als de kinderen geen kijkdoos maken, nemen ze de minislinger mee naar huis. Het volk Israël moppert inmiddels niet meer, het heeft ervaren dat God er is. God heeft zijn regels gezegd en leert nu hoe je blij mag zijn. Ook de kinderen mogen blij zijn, er zijn altijd leuke dingen die reden zijn voor een feestje. Zelfs al lijkt het soms niet zo, elke dag heeft wel een lichtpuntje. Maak een verjaardagsmuts, teken er alle feesten op die je kent.