Samenloop voor Hoop

Op zaterdag 21 september vanaf 12.00 uur tot zondag 22 september 12.00 uur wordt er in Gorredijk de Samenloop voor Hoop georganiseerd. Samenloop voor Hoop wordt het hele jaar door op verschillende plaatsen in Nederland georganiseerd waaronder dit jaar twee keer in Fryslân. Tijdens deze loop staan we stil bij kanker, bij het verliezen van familie en/of vrienden door kanker, we vieren dat een familielid of een bekende de ziekte heeft overwonnen enz. En de lopers laten zich sponsoren, waarmee geld opgehaald wordt voor onderzoek naar kanker. Hoe meer onderzoek er kan worden gedaan, des te eerder kunnen we deze vreselijk ziekte allemaal overwinnen en daarvoor is veel, heel veel geld nodig.

Er wordt tijdens deze 24 uur een hoop georganiseerd zoals muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies. Tijdens de nachtelijke uren verlichten kaarsenzakken met een persoonlijke boodschap het parcours. Wij als kerk willen graag meewerken aan deze loop en gaan o.a. een bezinningsruimte inrichten. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe het exacte programma er uit gaat zien, maar we zoeken al wel vrijwilligers.

Je kunt op verschillende manieren meedoen. Hoe?

  1. Je bent een paar uur aanwezig als aanspreekpunt in de bezinningsruimte. Mensen die binnenlopen kunnen je aanspreken, omdat ze een kaarsje aan willen steken, een gesprekje of misschien een gebed willen. Hiervoor kun je je opgeven per mail baveenstra@ziggo.nl of een telefoontje naar Anita Veenstra-Hoogstra 0513 462248 (tussen 18.00 en 19.30 uur)
  2. Je kunt samen met anderen, als team, meedoen als loper. Je loopt een uur of langer en wordt afgelost door een teamgenoot. Zou het niet fantastisch zijn om als gemeente van de Ontmoetingskerk ook 1 of meerdere teams samen te stellen en gezamenlijk geld op te halen voor dit belangrijke doel? Hiervoor kun je je opgeven per mail baveenstra@ziggo.nl
  3. Of misschien heb je de moed en doorzettingsvermogen om 24 uur als individuele loper te lopen. Geweldig! Hiervoor kun je je opgeven op de site van Samenloop voor Hoop.

We hopen er samen een hoopvolle en indrukwekkende Loop van te maken!

Frederik de Vries, Janine van der Kooi en Anita Veenstra.