Aankondiging: Filmavond voor volwassenen

Nadat wij vorig jaar een filmavond van de kerk in Nieuwehorne hebben bezocht kregen we het idee om zelf een filmavond te organiseren. Het doel is om elkaar te ontmoeten en samen een film te kijken waar “een boodschap” in zit. Na de tijd kunnen we er nog even over napraten. We beginnen met de film Lars and the Real Girl, In eerste instantie, als je de omschrijving leest ,denk je misschien “wat moeten we met zo’n film in de kerk?” larsfilmMaar als je het verhaal achter de film ontdekt en bekijkt dan blijkt het een grappig en tegelijkertijd ontroerend verhaal te zijn.

Het verhaal achter de film

De film gaat over Lars die extreem mensenschuw is en die het contact met vooral vrouwen niet aandurft. Lars zijn geschiedenis is pijnlijk en alle hulp die zijn broer en schoonzus aanbieden slaat niet aan. Dan krijgt Lars via zijn werk een website onder ogen waar levensechte poppen te bestellen zijn. Hij bestelt een vrouwelijke pop en noemt haar Bianca. Hij stelt haar voor aan zijn broer en schoonzus die, tegen alle verwachtingen van Lars in, begripvol reageren. Zijn schoonzus stelt voor om Bianca door de huisarts te laten onderzoeken om te kijken of alles goed met haar is. De huisarts vertelt aan hen dat het goed is om mee te gaan in Lars zijn fantasie. Langzaam aan accepteren de mensen om Lars heen Bianca als zijn vriendin en behandelen hem en haar als een gewoon stel. Zo komt Lars meer onder de mensen en kruipt hij uiteindelijk uit zijn schulp…

De film draait op donderdagavond 17 november a.s. in de Ontmoetingskerk. We starten om 19:30 met koffie en thee en de film draait vanaf ongeveer 19:45. De entree is gratis, de koffie en thee kost 1 euro (dit is een tegemoetkoming in de onkosten).

We hopen op een goede opkomst, dus twijfel niet en geef je gauw op! En neem natuurlijk je buurvrouw/man, vriend/vriendin, vader/moeder, broer/zus, etc. mee!

Graag voor 10 november doorgeven aan Lyanne Stam met hoeveel personen je komt, door een mailtje te sturen aan lyannestam@hotmail.com.

Tot de 17e november,
groeten van Klazina Hiemstra, Lyanne Stam en Wytske Weis Hoitinga