Prachtige kinderen in Namibië

Beautiful Kidz Namibia. Een prachtige naam voor eBKidzNamibiaen Christelijke organisatie die zich inzet voor de allerarmste kinderen in het Afrikaanse land Namibië. Deze organisatie wil de kinderen een hoopvolle toekomst bieden.

Vanuit twee eigen dagverzorgingscentra wordt er zorg geboden:

  • Katutura: een achterstandswijk in de hoofdstad Windhoek.
  • Ovitoto: een plaats in het afgelegen Noorden van het land.

bkfotoHet gaat de organisatie om steun aan kwetsbare kinderen te geven. Kinderen die veelal het slachtoffer zijn geworden van de HIV/AIDS epidemie. Vader en/of moeder zijn aan de gevolgen van AIDS overleden en in veel gevallen zijn de kinderen zelf ook seropositief.

Het met nauwelijks twee miljoen inwoners dun bevolkte land Namibië telt maar liefst 200.000 weeskinderen. Er is een groot tekort aan opvang voor deze kinderen. De hulp die Beautiful Kidz biedt, betreft onder meer:

  • Kleuterschool
  • Opleiding voor kleuterschoolleidster
  • Bijlessen en huiswerkbegeleiding voor oudere jeugd
  • Jeugdclubs
  • Avontuurkampen
  • Wijkwerk
  • Projecten voor volwassenen

De Nederlandse stichting stelt zich onder meer tot doel het bijeenbrengen van de nodige financiële middelen voor dit prachtige werk.

Meer informatie over deze Stichting vind je op de website van Beautiful Kidz Namibia.