Wijkavonden 2016, kom jij ook?

De wijkavonden zijn dit seizoen anders van opzet. Er zijn twee wijkavonden, en ze zijn losgekoppeld van de wijkindeling. Je kiest de avond die jou het beste past. De avonden worden gehouden op donderdag 27 oktober en dinsdag 1 november a.s. in de Ontmoetingskerk. De inloop is om 19.30 uur en aanvang om 19.45 uur.

Thema: Vrede

De wereld om ons heen laat ons allerlei bedreigingen en ontwikkelingen zien die ons angst in kunnen boezemen. Denk maar eens aan asielzoekers in je dorp, vluchtelingen, Islam, IS, Rusland, Poetin, Trump, Wilders, maar ook het asociale en soms agressieve taalgebruik op social media, terreurdreiging, pensioenen voor de jongeren en de toekomst van de zorg voor ouderen.

vredesduifEen (onbekende) dichter mag dan zeggen dat “de mensheid het meeste lijdt aan het lijden dat zij vreest” en geruststellend toevoegt: “maar dat nooit komen zal”, toch komen de bedreigingen stevig binnen. Wat doet het met jou? Word je boos, geef je anderen de schuld, word je verdrietig of ga je mensen in je omgeving wantrouwen, vind je dat ouderen jouw toekomst afnemen en zijn jongeren niet meer zo solidair?

We zijn ook en vooral benieuwd wat de jongeren daar zelf van vinden en rekenen daarom ook op hun komst.

We hebben elkaars mening nodig, omdat we deze avonden ‘op zoek gaan naar Vrede’. Vrede niet in de zin van ‘geen oorlog’, maar in de zin van het Bijbelse begrip Shalom, ‘Vrede in jezelf’. Die vrede in jezelf heb je nodig volgens de Shalom betekenis, om zelf weerbaar te zijn tegen al die aanvallen op je gemoed.

Deze zoektocht maken we door met elkaar in gesprek te gaan, elkaar te helpen tot we weten hoe die vrede kunnen vinden.

Maar niet later dan tot 21.15 uur, want er is ook tijd voor een gezellige ontmoeting met drankje en iets lekkers. De mensen van het pastoraal team staan klaar om je te ontvangen!