Update: Big Brain Project – Januari 2024

Nieuwe laptops gekocht en een nieuw project!

Extra laptops gekocht

Dankzij de vele giften en vaste donateurs, heeft stichting Big Brain Project in augustus 2023 al 10 kinderlaptops en 2 laptops voor leraren kunnen kopen. In december is vervolgens hetzelfde aantal nogmaals gekocht. De kinderen zijn er zeer blij mee! Het streefaantal van 20 kinderlaptops is nu bereikt, maar het sparen voor dit doel blijft doorgaan. Want de school telt jaarlijks tussen de 70 en 100 kinderen, dus hoe meer laptops beschikbaar, hoe beter deze kinderen op een (digitale) toekomst zijn voorbereid!

Nieuw project voor de verhuurbare woningen

Op een stuk land nabij de school staan 14 huizen die eerder al zijn gebouwd. De huuropbrengsten gaan direct naar de school. Eerder zijn ook al hekken geplaatst, een watertank en een muur om modderstromen tegen te houden tijdens slecht weer. De meeste huizen zijn momenteel bewoond.

Enkele huizen hebben triplexplaten aan de binnenkant. Hierdoor blijft het warmer en deze huizen zijn een stuk populairder bij de huurders. Nu is het de bedoeling om ook de andere huizen te voorzien van deze platen, zowel voor de huidige huurders als om het aantrekkelijker te maken mochten deze gezinnen vertrekken uit hun woning.

In totaal is er bijna 400.000 Keniaanse Shilling (KSh) nodig, omgerekend (afhankelijk van de wisselkoers) ongeveer € 2.500. Er is een uitgeschreven offerte van de klusjesmannen ontvangen (zie afbeelding).

Direct impact maken

Voor dit nieuwe project zoekt de stichting giftgevers, en ook vaste donateurs blijven welkom. Maak direct impact en ontvang update over wat er met je donaties is gedaan. Neem ook eens een kijkje op de vernieuwde website van Big Brain Project!