Filmavond 15 feb. in Langezwaag

De film “About Schmidt” (2002)  met in de hoofdrol Jack Nicholson, vertelt over een man die met pensioen gaat. De man heeft altijd in een vast ritme geleefd waarin niets onverwachts gebeurde. De saaiheid en de grijsheid van zijn leven wordt meesterlijk verbeeld.

Nu Schmidt met pensioen is weet hij niet wat hij met zichzelf en met zijn leven aan moet.

Dan gebeuren er een paar grote veranderingen die voor ontreddering zorgen. Schmidt moet wel meebewegen, hij kan niet dezelfde man blijven. Hij gaat op reis met een camper.

We mogen getuige van zijn in de war zijn, van zijn besef hoe hij altijd heeft geleefd en dat hij dat zo niet langer wil. We gaan zien hoe hij verandert en open gaat. Het contact met zijn dochter wordt minder afstandelijk. Hij leert steeds beter luisteren. Je zou kunnen zeggen: Schmidt is niet langer dezelfde, hij is bezig zichzelf te worden.

Een toegankelijke film die uitnodigt voor nagesprek.

Bijdrage E3,-

Opgave verplicht bij M. Te Boekhorst; tel; 0640204093 of

via emailadres; vormingentoerustingoosthoek@gmail.com Wij vragen Qr code en handhaven de anderhalve meter. Tot aan zitplaats mondkapje op!