Ron’s blog: Vakantieleed

Begin oktober. Twee weken vakantie in een chaletje. Heerlijk !

Op zaterdagavond gaan we op bezoek bij een eerdere buurvrouw van Marga. Zij had samen met haar man een landgoed in Frankrijk. Ze verhuurden appartementen die ze zelf helemaal verbouwd hadden, chambres d’hôtes en een yurt. Die yurt/joert (mongoolse tent) stond helemaal apart in een open veld. Wij hebben daar ook een paar keer een aantal vakantieweken in doorgebracht. Oók heerlijk. Hun hond liep daar voortdurend rond, een schat van een beest.

Maar net als wij werden onze kennissen een jaartje ouder en het schoonmaken en zorgen voor de gasten viel hen steeds zwaarder. Dus werd alles verkocht en ze verhuisden terug naar Nederland.

Door alle corona-perikelen waren we nog niet bij hen op bezoek geweest, maar nu kon het, en waren we bovendien in de buurt op vakantie. De lieve hond was meegekomen. En hadden ze nòg een hond. Een straathond uit Curaçao. Via één of ander bureau. Waarom niet eentje uit het asiel in Nederland, denk ik dan, maar wie ben ik ? Wat je ver haalt is lekker. In dit geval : lief.

Nou, ‘lief’, daar zijn de meningen inmiddels over verdeeld. Want wat gebeurde er ?

We zouden aan tafel. Marga ging nog even naar de wc, kwam de kamer weer binnen en wham ! Vol ongeloof staarde ze naar haar rechter onderbeen. Daar zaten dus de tanden van het Curaçaose straathondje in. Het bloed liep er uit. Marga kon het niet bevatten. Ongelofelijk. Nog nooit had een hond haar gebeten! Ze heeft zelf honden gehad, is er totaal niet bang voor. En dan nu dit ! De baasjes waren ook helemaal in shock. Dat doet’ ie anders nooit, hoor ! Hoe kon dit nu gebeuren ?

Verscheidene tandafdrukken. Het bleef maar bloeden.

En zo kwam het dat we op zondagmiddag tijdens onze vakantie bij de spoedeisende hulp in het ziekenhuis van Emmen zaten voor een tetanusprik en antibiotica, ik dagen de wond op het onderbeen heb moeten desinfecteren en nieuwe pleisters moest plakken tot het bloeden eindelijk helemaal gestopt was. Toen was de vakantie ook voorbij.

Omdat de kennissen jaren in Frankrijk hebben gewoond, zijn ze nog nooit in Gorredijk op bezoek geweest. We hebben afgesproken voor half februari.

Ze nemen de honden mee….

Jezus zegt (Matth. 5 : 39) dat wanneer je op de rechterwang wordt geslagen je ook je linker moet toekeren. Maar of dat ook geldt voor je linker onderbeen ?

Ik geloof niet dat Marga dat van plan is.