Ron’s blog: Goedgelovig of goed gelovig ?

In de tijd dat ik nu predikant ben heb ik de kerkgang langzaam maar zeker zien afnemen. Steeds meer werd het geloof gezien als iets achterhaalds. Geloven in de God van de bijbel werd gezien als kinderlijk, kinderachtig.

Geloven dat God Schepper is van hemel en aarde ? Dan was je toch wel erg goedgelovig. Want : de wetenschap dan ?

Volgens mij kunnen wetenschap en geloof best samen gaan, maar dat terzijde.

Kwam er iets voor in de plaats voor mijn kinderachtige geloof?  Jaha, men ging geloven in de helende kracht van allerlei stenen, men geloofde in de voorspelling van tarotkaarten, e.d.  Ja, dat is een stuk volwassener, dacht ik dan.

Maar zie! Het kan altijd nog gekker. We horen in deze tijd van allerlei complottheorieën. Geloof het NOS-journaal en de kranten niet, want zij zetten ons iedere dag nep-nieuws voor en proberen ons op deze manier te manipuleren. De straling van de 5G-masten veroorzaken corona ! Supermarkten verkopen ons geen voedsel maar ‘gemanipuleerde rotzooi’. En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan.

Er is een anonieme bron Qanon, die allerlei idiote theorieën de wereld in slingert. Letterlijk te gek voor woorden. Maar hele volksstammen geloven er in. De elite, de politieke leiders houden er een internationaal pedofielennetwerk op na. Als je je laat vaccineren kreeg je een chip van Bill Gates, medeoprichter van Microsoft, ingespoten zodat hij precies weet waar jij bent en wat jij doet. Een chip van – op z’n kleinst – 1×1 mm, door een naald met een diameter van 0,4-0,5 mm. Knap, hè?, die Bill.

Wie is er nou goedgelovig? En je zou er heel hard om moeten lachen als het niet zo gevaarlijk was. Mensen geloven de feiten niet meer, vinden dus ook dat ze die naast zich neer kunnen leggen en zich daar niet aan hoeven te houden.

Ik wil dan toch liever vasthouden aan die God die hemel en aarde geschapen heeft en trouw is aan Zijn mensen.

En zelf proberen goed gelovig te zijn.

                                                                                 Ron