Kinderdienst 10 mei

Mooi en spannend

Lezen: Exodus 19

God komt op bezoek bij het volk Israël, zouden de mensen niet bang zijn? Toch heeft God een goed bericht voor het volk: ze zijn heel speciaal, ze zijn Gods volk en als je bij God hoort, ben je heilig. Hoe zouden ze dat vinden?

Kijkdoos maken en Moederdag schilderij

De kinderen kunnen deze weken een kijkdoos maken. Bij het verhaal van vandaag kunnen ze een ‘heilige’ berg toevoegen in de kijkdoos.

Maak met verf of stift van een kei een berg. Maak er een ‘heilige’ berg van, een berg waar God op bezoek komt. Het volk Israël ziet God niet zelf, maar ze zien nu wel dat God op de berg is. God is weer een stukje meer ‘zichtbaar’ geworden. De kei komt in de kijkdoos.

Heilige mensen staan vaak op schilderijen met een stralen krans. Verf een papieren bord geel. De kinderen knippen uit geel papier een aantal keer de omtrek van hun handen. Plak de gele handen achter het bord. Plak in het midden een foto van mama: vandaag is het Moederdag, dan is mama ‘heilig’.