Terugblik ‘SamenLoop voor Hoop’ 21 en 22 september

Voorafgaand aan de ‘SamenLoop voor Hoop’ vond op vrijdag
13 september de workshop ‘Troosten bij verlies’ plaats.
Er waren meer dan 30 deelnemers: een prachtige opkomst!
Tijdens de Samenloop voor Hoop was de Ontmoetingskerk zichtbaar aanwezig door middel van een bezinningstent en twee teams die mee wandelden. In de bezinningstent konden mensen een kaarsje aansteken, een gesprekje aanknopen en één van de drie vespers bijwonen.
Er zijn in de tent zo’n 100 kaarsjes aangestoken, en met name in de nacht kwam een aantal mensen langs voor een gesprekje.
We kijken terug op een geslaagde bijdrage vanuit de Ontmoetingskerk aan de SamenLoop voor Hoop. Zichtbaar in de samenleving en bijdragen aan een goed doel. Dat was ons doel en dat is geslaagd. We willen iedereen die op welke manier dan ook heeft meegewerkt via deze weg hartelijk bedanken!
Anita, Frederik en Janine
Verslag team 30
Als team hebben we hier aan meegedaan wat een zeer bijzondere ervaring was.
Overdag, vooral het leven vieren met muziek, prachtige mensen, saamhorigheid en daarbij het prachtige weer. In de nacht was er een zeer intense ervaring van stilte, bezinning en al die lichtjes met ontroerende teksten en tekeningen. Een zeer indrukwekkend weekend!
Als team hebben we ook nog een prachtig geldbedrag bij elkaar gebracht voor het KWF.
Team 30, Samen Ontmoetingskerk.

Verslag team 31
Het is precies een week geleden wanneer ik dit stukje schrijf over ‘SamenLoop voor Hoop’.
Wij als team 31 ‘Hoopvol samen Ontmoetingskerk’ bestaande uit Joke Visser-Haaksma, Jaap Koppert, Antje Taekema, Han Taekema, Jacqueline Hamstra, Mattie Visser, Rienk Taekema, Jorden Abma, Jurjen Cornelissen, Gea-Lisa Hoekstra-Oord, Finny Cornelissen-Holtrop, Thymen Romkema, Janet Nieuwland, Mient Kooistra, Aly van der Steege en Hanny van Drie hadden er zin in!
Een aantal vergaderingen is er aan het gebeuren vooraf gegaan.
Wat houdt het allemaal in, hoe kom je aan sponsorgeld, willen we een kraam? Zo ja, wat willen we verkopen of juist niet?
Mooie ideeën werden er aangedragen. En zo kwam het tot de verkoop van eigengemaakte jam, zoetzure courgette, en appelmoes.
Gea, Aly en Hanny hadden bezems en vegers met blik beschilderd in de Friese vlag. Dat zag er prachtig uit! Verder kregen we een aantal zelf gehaakte babyknuffels en kleertjes. Gea had snijplankjes, pollepels en bordjes met een brandtechniek bewerkt. En niet te vergeten nog de jongens/meisjes-geboortewijzer voor in de tuin. Genoeg leuke dingen vonden wij!

Verder zou het makkelijk zijn dat er een schema kwam om zo de tijden te verdelen wanneer we willen en kunnen lopen. Dit heeft Jorden voor ons in elkaar geknutseld! En het werkte perfect!
Jurjen heeft er voor gezorgd dat er een actiepagina werd aangemaakt met het doel om € 1000 aan sponsorgeld binnen te halen. Zou dit niet te hoog gegrepen zijn?
Na de laatste vergadering waren we er helemaal klaar voor.

Zaterdag 21 September om 11:00 stond de kraam klaar en van alle kanten kwamen teamleden met spullen aansjouwen. Brant en Jeldert met de tent die we achter de kraam hebben geplaatst, als onze ‘thuisbasis’. De gezelligheid was begonnen! Samen tent bouwen, kraam inrichten, stoelen en tafels in de tent. Koffie, thee en niet te vergeten de overheerlijke zelfgemaakte cup-cakejes (en nog iets…) van Joke. Onze kraam stond er pico bello bij!
We hadden de kraam nog niet eens open of de eerste belangstellenden waren er al voor de vegers!

Om 14 uur startte de ‘SamenLoop voor Hoop’ met een woordje van de voorzitter en de burgemeester. En rond kwart over twee begonnen we aan onze 24-uurs loop. Met de eregasten/survivors voorop.
Best een kippenvel moment.
Ondertussen ging de verkoop aan onze kraam best goed! Ik kreeg na twee uren mijn wisselgeld alweer terug. En dat was zo’n € 110,00.
Niet slecht! En er werd nieuwe voorraad jam gehaald.

Verschillende artiesten zorgden voor een goede sfeer om te lopen en om aanwezig te zijn op het terrein. Maar zeker ook het mooie weer zorgde ervoor dat iedereen het naar z’n zin had. En het wandelde prettig.

Zelf ben ik om 18 uur naar huis gegaan. Even eten, voetjes languit om vervolgens weer met volle energie er voor te gaan. Ik zou weer gaan lopen van 2 tot 4 uur. Maar kon m’n team niet zolang alleen laten. Elkaar supporteren en aanmoedigen hoorde er ook bij! Dus ging ik om 21 uur weer naar onze ‘thuisbasis’. Daar bleek er al voor € 400 verkocht te zijn. Tijd om dit in te leveren zodat dit bij onze actie pagina kon worden op geteld!

Om 22.30 uur was het tijd geworden voor de kaarsenceremonie. Indrukwekkend en voor velen emotioneel om stil te staan bij de ziekte kanker. Alle mensen die er mee te maken hebben of mee te maken hebben gehad. Er werden fakkels gedragen en na een ronde lopen in een ijzeren hart geplaatst. Heel bijzonder.
Om 1:00 uur speelde de laatste band waarna het ‘silence disco’ was.
Dit hield in dat je als wandelaar een koptelefoon kon halen waar muziek op te horen was.
Voor Janet en mij was dit niet nodig, we hadden genoeg te kletsen en te genieten van de stilte om ons heen. Om 3 uur stond Hanny klaar om met ons mee te lopen. En nog geen half uur later stond ook Jaap klaar. Jaap zou vanaf 4 uur lopen maar kon niet langer meer wachten (hihihi). Wat een gezelligheid! En plotseling stond Brant langs de kant. Was om 3 uur zijn bed uitgekomen, speciaal om ons aan te moedigen! Maar ook Gea en Teake met hond stonden langs de route om 3 uur! Elke keer wanneer we langs kwamen ging er weer een gejuich op! Zo gezellig! Super! Wat een saamhorigheid!
Om 4 uur mochten Janet en ik stoppen. En ik was best moe dus een extra rondje zat er niet meer in voor mij, pff… Brant is toen ook naar huis gegaan, want hij zou om 10 uur vetrekken om mee te doen aan
de Dam tot Dam loop… Ongelofelijk!!
Zondag kwam ik rond 12:30 uur weer op het terrein en bij de kraam bleek er nog eens voor € 230 verkocht te zijn! Ook dit werd naar de evenemententrailer gebracht, zodat het nog mee geteld kon worden voor de eindstand van het weekend. Verder kregen we een gedeelte van het collectegeld van deze ochtend. De andere helft ging naar team 30 ‘Samen Ontmoetingskerk’.

Om 13.40 uur zijn we met het hele team de laatste rondjes gaan lopen. We kregen allemaal een gladiool waar we trots mee rond liepen. Trots, omdat we dit toch maar even hadden volbracht. Maar ook trots omdat we een heel fijn weekend met z’n allen hebben gehad. Ons team bestond uit een verscheidenheid van mensen. Waarvan we elkaar niet eens goed kenden. En wat krijg je dan mooie verhalen wanneer je met iemand wandelt die je eigenlijk niet kent… Een Top Team!
En toen was het 24 uur later, 14:00 uur, de ontknoping van het opgehaalde sponsorgeld. De spanning werd opgebouwd…
Het resultaat is/was € 142.188,00! Een super bedrag!
Ons doel van € 1000 is ruim overschreden!
Als eindresultaat kan ik vertellen dat we € 4400 hebben opgehaald!
Super blij mee!!
En ja, dan de boel weer afbreken. Het ging vlot en met nog genoeg enthousiasme. Voldaan is ieder weer zijn eigen weg gegaan!
Groetjes, Jacqueline Hamstra