Waar is onze jeugd mee bezig?…

Hoi, ik ben Like Visser, ik ben 18 jaar oud en woon in Gorredijk.

Afgelopen jaar heb ik examen gedaan voor het VWO op het Bornego College in Heerenveen en volgend jaar ga ik de academische pabo doen in Groningen. Dit houdt in dat ik op twee verschillende scholen les krijg, omdat het ook twee studies zijn.

De vakken van de pabo ga ik volgen op NHL/Stenden en de vakken voor Pedagogische Wetenschappen krijg ik op de RUG.

Voor ik aan de opleiding mocht beginnen, moest ik één dag stage doen op een basisschool, nu kwam het natuurlijk erg van pas dat mijn moeder ook juf is – Joke Visser-, want ik kon nu handig een dagje meelopen bij mijn moeder in de klas. Dit vond ik ontzettend leuk en gezellig, hierdoor krijg ik dus alleen maar meer zin in mijn nieuwe studie!

Naast dat ik natuurlijk gewoon naar school ging heb ik de afgelopen jaren ook op een musicalopleiding in Sneek gezeten, genaamd MUZT.

Deze opleiding duurde 4 jaar en we repeteerden elke vrijdagavond en vaak ook nog in het weekend. We kregen daar elke week les in dansen, zingen, acteren en tappen en begonnen in januari met het repeteren voor de musical die dan rond april opgevoerd werd in Theater Sneek.

In mijn 4 jaar heb ik meegespeeld met de musicals: Mary Poppins, Petticoat, Spamalot en in het laatste jaar de musical SHREK waarin ik de rol van Oger Fiona mocht vertolken. Dit was een superleuke ervaring, want niet veel mensen kunnen zeggen dat ze van top tot teen groen geschminkt met een ‘dikmaakpak’ en een prachtige jurk aan voor honderden mensen hebben mogen optreden. Helaas is MUZT na vier jaar echt aan een eind gekomen, toch hoop ik dat ik wellicht in Groningen nog een leuke nieuwe uitdaging kan vinden en misschien nog ergens met een musical mee kan spelen, zodat ik het dansen, zingen en acteren niet helemaal hoef te missen.