Datum workshop ‘Troosten bij Verlies’ bekend

De workshop Troosten bij Verlies zal plaatsvinden op vrijdag 13 september 2019. Inloop is vanaf 17.00u met soep en broodjes, en de workshop begint om 18.00u en zal duren tot ongeveer 21.00u. 
De workshop is bedoeld voor de vrijwilligers in de bezinningstent tijdens de Samenloop voor Hoop, en ook vrijwilligers uit de wijkteams, bezoekdames en – mannen, ouderlingen, pastorale medewerkers zijn van harte welkom.

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop kan tot 1 juni a.s. bij Anita Veenstra – baveenstra@ziggo.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.

Inhoud van de workshop

Tijdens de workshop wordt er gesproken over; Wat is troosten en hoe doe je dat? Als een ander verdriet heeft, om wat voor reden dan ook, dan wil je troosten. Alleen heb je vaak de vraag; hoe doe je dat en wat helpt echt? Ieder mens maakt verliezen mee; het meest ingrijpende verlies wat we kennen is het overlijden van een dierbare. Maar ook verlies van gezondheid, huwelijk, werk en idealen zijn verliessituatie waarbij je een steuntje in de rug kunt gebruiken. Hoe ben jij nu dat steuntje voor die ander? Hoe verhoudt het verdriet van die ander zich tot je eigen verdriet (wat je zelf meedraagt)?