Waar is onze jeugd mee bezig? Jannie Verloop vertelt

Dit keer werd mij gevraagd of ik een stukje in de Lichtbron wilde schrijven, met betrekking tot mijn stages.

Ik volg de opleiding Manager/ Ondernemer Horeca op ROC Friese Poort te Drachten. Op dit moment zit ik in het derde en tevens laatste leerjaar van mijn opleiding.Gedurende de opleiding zijn er drie stages die je moet voltooien.

Deze stages bestaan uit een bedieningsstage, front office stage (receptie) en een leidinggevende stage.

In mijn eerste leerjaar moest ik gedurende tien weken vier dagen per week stagelopen en één dag naar school. Deze stage liep ik bij Golden Tulip Tjaarda in Oranjewoud en hiermee dus dichtbij huis. Ik heb hier een leuke en leerzame tijd gehad en kijk daarom terug op een geslaagde stage.

In het tweede leerjaar kreeg ik te horen dat ik een front office stage moest zoeken die bestond uit een vijfdaagse stageweek voor een half jaar. Door deze stage kreeg ik de kans om een hotel verder van huis te zoeken. Met deze zin wil ik niet aangeven dat ik persé het huis uit wilde, maar het leek mij een leuke ervaring om een half jaar op mezelf te wonen.

Deze kans heb ik dan ook aangenomen. Op internet kwam ik een viersterren hotel in Amsterdam tegen, genaamd Hotel Arena. Dit hotel sprak me meteen aan door het unieke gebouw. Het gebouw heeft gediend als meisjesweeshuis en is geheel in oude staat gebleven. Het gebouw is nu gerenoveerd. Hierbij is oud en modern op een mooie manier gecombineerd, zo heb je nog een oude kapel die nu dienst doet als grote eventzaal en zijn de kamers door de vormen van het gebouw uniek van elkaar. Ook heeft het hotel een bijzondere voortuin, de ingang van het hotel ligt namelijk in het Oosterpark.

Na een positief sollicitatiegesprek was er nog één probleempje:

Om hier te kunnen stagelopen had ik wel woonruimte nodig, dat kon het hotel niet aanbieden. Mijn neef Jitze Verloop woont en studeert in Amsterdam en omdat hij er voor koos om zijn stageperiode in het buitenland te voltooien en onze stages in dezelfde maanden waren, mocht ik zolang in zijn kamer verblijven. Dit had natuurlijk niet beter gekund en hier was ik dan ook enorm blij mee.

Ik heb een superleuke tijd gehad in Amsterdam. Naast dat ik leuke collega’s had die mij veel hebben geleerd over alle receptie werkzaamheden, heb ik naast de stage ook genoten van de stad zelf. Van de gezellige eettentjes tot de leuke winkels en natuurlijk van het ‘wonen- op- jezelf’. Al met al kijk ik terug op een ervaring om niet te vergeten.

Op dit moment ben ik op zoek naar een nieuw stagebedrijf. Dit keer weer een halfjaar front office stage, maar nu de leidinggevende kant op. Ik ben benieuwd wat er deze keer op mijn pad komt en kijk dan ook uit naar mijn volgende stage.

Jannie Verloop