Gabriella nieuws: Interview Lies Dijkstra

Musical              

 

Interview met Lies Dijkstra

Welke rol speel je en wat vind je er van?

Ik speel de rol van Anneke. Zij is de vrouw van Oene, de winkeleigenaar gespeeld door Johan Draaistra. Officieel zit deze rol niet in de film, maar in het script is deze er speciaal ingeschreven. Het is  leuk om te doen. Anneke is een vrouw die haar man ondersteund. Ze ontdekt dat haar man vroeger een pester is geweest, daar schrikt ze wel van.

 

Heb je ook in Ester gespeeld? Welke rol had je daar?

Nee ik heb niet in Ester mee gespeeld, maar nu vond ik het toch wel leuk omdat ik vroeger ook wel toneel heb gedaan.

Herken je wat van jezelf in de rol van Anneke?

Dat vind ik wel moeilijk. Sommige zaken wel. Je wilt zelf ook achter je man staan. Anneke spreekt Nederlands en haar man Oene Fries, dat hebben wij thuis ook, dus dat is wel grappig.

Wat vind je van de Musical.

Het verhaal is heel mooi. Ik heb de film ook weer gekeken. Toen ik van de musical hoorde wist ik niet dat ik de film al een keer gezien had, maar toen ik hem bekeek herkende ik het verhaal weer. De verhaal lijn van ons script komt dicht bij de film. Mijn rol zit niet in de film dus dat vind ik wel jammer.

Hoe is de sfeer?

De sfeer is geweldig. Ik kende voorheen wel een deel van mensen van gezicht. Ik ben niet bij de Ontmoetingskerk, maar nu leer je wel weer veel nieuwe mensen kennen. Je komt elkaar in het dorp ook weer tegen bij de Albert Hein enzo en dat is leuk. Het wordt een familie.

Hoe zit je in het script?

Af en toe best moeilijk. Ik heb geen lange teksten, maar ik moet wel goed opletten waar ik weer in moet springen. Je moet dus het verhaal goed kennen en weten waar je er in moet komen.

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

De grootste uitdaging is om voor een heleboel mensen te staan die mij kennen. Ook de combinatie van zingen en spelen is leuk en uitdagend. Ook bij de liederen is het belangrijk dat je goed in het lied zit en de lijn vast kunt houden.

Waar ben je trots op?

Dat we zo’n groot stuk kunnen maken met z’n allen. De één een grote rol en de andere een kleinere, maar dat maakt niet uit, we doen het allemaal met elkaar. Ik ben zelf ook trots dat ik mee kan doen en een bijdrage kan leveren. Zodra je hier door de deur stapt zit je er weer midden in en doe je het met elkaar.