Gabriella nieuws: Interview Johan Draaistra

Musical              

Interview met Johan Draaistra

Welke rol speel je en wat vind je er van?

Ik speel Oene de winkelier en voorzitter van het koor. Het is een leuke rol. Hij past wel bij mij. Er zit veel humor in. Natuurlijk zijn er ook zaken die niet passen. Bijvoorbeeld het uitschelden van mensen. Ik vond het heel moeilijk om echt iemand uit te schelden. Als je het voor het eerst doet is dat heel confronterend.

In het begin moesten we een voorkeur aangeven voor een rol en dat maakte mij niet zo uit, maar ik vind het wel bewonderenswaardig hoe de rollen nu verdeeld zijn als ik zie hoe goed deze rol ook bij mij past. Als je er zelf mee bezig gaat, ga je ook anders kijken naar zo’n rol.

Heb je ook in Ester gespeeld? Welke rol had je daar?

In Ester speelde ik Ahasveros. Dat was een hoofdrol en dat wilde ik nu niet weer.

Wat vind je van de Musical.

De groep is groter dus duurt het wat langer voordat je echt binding hebt met iedereen, maar dat is er nu echt wel. In het begin is het even zoeken en wennen, dan moet zo’n groep zich vormen. Op de repetitiezaterdagen komt alles bij elkaar het verhaal en het koor, dat vind ik mooi.

Hoe zit je in het script?

Af en toe best moeilijk. Ik heb geen lange teksten, maar ik moet wel goed opletten waar ik weer in moet springen. Je moet dus het verhaal goed kennen en weten waar je er in moet komen.

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

Ik mag solo zingen. Dit vind ik mooi, maar deze is best wel lastig qua timing.

Waar ben je trots op?

Dat we met z’n allen zoiets tot stand brengen is het leukste van dit musicalproject. Ongeacht welke rol of bijdrage. Ik wil nog een pluim geven aan de organisatie die regelt!