PUB’ers update: Opgeknapt jeugdcafé

In de kerstvakantie zijn we begonnen met het opknappen van het jeugdcafé. We hebben een oproep gedaan aan de gemeente om te helpen en zo stonden er op maandagmorgen 2 januari 4 handige mannen klaar om ons te helpen. Heel blij mee! De verf was gesponsord door de heer Haarsma, dus toen konden we los.

Na eerst een bakje koffie genuttigd te hebben en nadat de plannen doorgesproken waren, gingen we aan de slag. Onder een goede beatdreun stortte de jeugd zich op de muren om die een mooi kleurtje te geven: wat eerst oranje en knalblauw was, werd nu antraciet.

De lange witte muur is overgesaust. De heer Vaartjes heeft het bankje wat aangepast, de rugleuning een beetje schuiner gemaakt, zodat het wat lekkerder zit. Hier willen we in de toekomst wat bekleding op hebben zodat het nog wat zachter is voor ieders zitvlak.

De heren Kooistra, Taekema en Kruize zijn ook druk aan het schilderen geweest en hebben de lelijke bekabeling prachtig weg gewerkt. ‘s Middags hebben we gezellig met z’n allen een broodje gegeten en dinsdag zijn de werkzaamheden afgerond en werd alles opgeruimd.

De bar wordt ook nog aangepakt met mooie houten planken en er wordt nog een tafeltje gemaakt van hetzelfde hout als de bar voor bij de bank.

Het jeugdcafé had echt een goede opknapbeurt nodig en wat is het dan leuk en motiverend om dat samen met de jeugd en de vrijwilligers te doen.

Kom gerust eens om ‘t hoekje kijken!