Jeugd – terugblik

Kinderdienst

Terugblik kinderdienst 2021

Op zondag 24 januari hebben we een online kinderdienst quiz gespeeld voor alle kids van 4 tm 12 jaar!

Op 7 februari zijn we naar buiten gegaan. Het verhaal ging over Zacheus. De man die stoute dingen deed en niet geliefd was bij het volk. Toen Jezus de stad bezocht verstopte hij zich in een boom. Hij wilde niet gezien worden omdat hij wist dat hij niet altijd de juiste dingen deed. Toch zag Jezus Zacheus in de boom zitten, sprak hem aan en wilde bij hem thuis komen eten. Jezus zoekt juist de mensen op die nog veel kunnen leren. Doe jij de deur open voor Jezus als je van hem mag leren? Weet jij wat de naam Zacheus betekent? Ga je mee op zoek, tussen de bomen? Daar zul je letters vinden. Samen vormen ze een woord, de betekenis van de naam Zacheus. Laat je in de reactie weten wat je hebt gevonden? Veel puzzelplezier!

Op 21 februari was er een video met een verhaal, muziek en uitleg om iets heel moois te maken. Het gaat over Jezus in de woestijn. De video kwam online op Facebook en de bijlagen die je nodig hebt voor het maken van de knutsel komen in de mail.

Terugblik kinderdienst 2020

Zolang de kerk en de scholen dicht zijn was er geen kinderdienst in de kerk. Vanaf 20 september is de kinderdienst weer opgestart. Kijk hier naar het startfilmpje van de kinderdienst.

Er is nu de hele dienst kinderdienst! Extra veel tijd voor leuke dingen! Onze kerkdiensten beginnen om 9.30 tot 10.30 en zijn om de 2 weken. Nog even extra maatregelen vanwege corona: Als de ouders naar de dienst gaan zetten worden de kinderen bij de deur van de jeugdzaal afgezet. Ouders mogen niet binnen komen. Gaan ouders niet naar de dienst dan lopen de kinderen zelf naar binnen Ouders mogen dan niet de kerk in komen.

De datums in 2020 waren:

We hebben deze weken gewerkt met het thema: Het goede leven. Met als slogan: beleef het goede leven met de kinderdienst. Elke week deden we verschillende activiteiten van knutselen tot een speurtocht.

Advents / kerst project 2020

Met kerst waren er ook weer leuke kinderdiensten. We hebben deze keer samen het kerstverhaal gefilmd …. op de stopmotion manier!

De film ging in premiere op 1e kerstdag!

Hier vind je de filmpjes met de liedjes die we geoefend hebben voor de kerstfilm.

  • 29 november
  • 13 december
  • 20 december Vervallen ivm lockdown

Club

De clubs voor 10-12 jarigen is weer gestart op zaterdag 28 november 2020. Clubtijd is van 19:15-20:15 uur,. Halen en brengen geschiedt bij de voordeur van de kerk. Ouders mogen niet mee naar binnen.

Jaarprogramma

2020

Er is een jeugddienst geweest op 4 oktober 2020. Deze dienst werd volledig verzorgd door Elmar Hofstee – Christelijke gochelaar. Het thema was Rust in de chaos.

De op 6 december 2020 hebben we een gezellige gezinsdienst gehad. Deze gezinsdienst hebben we in de kerk en thuis gevierd. Thuis en in de kerk kon je luisteren naar het verhaal, we keken en luisterden naar muziek en gingen aan de slag.

Op zaterdag 19 december 2020 was er een KerstChallenge en gingen 7 tieners op zoek naar het Geheim van het Ikoon. De start was lastig en de techniek werkte niet overal goed mee, maar daarna kwamen de tieners op stoom! En ze hebben het Geheim van het Ikoon ontrafeld! Het was een gezellige puzzelavond. Hopelijk kunnen we de volgende Challenge weer op locatie doen!