Jeugd – terugblik

Kinderdienst

Terugblik kinderdienst 2021

Het laatste kinderdienst project van seizoen 20/21 is gestart op 18 april. Het Thema is Hoop.

2 mei Kinderdienst:

Deze zondag gingen we eerst speuren naar alle letters die verstopt waren. Nadat alles gevonden was moest er gepuzzeld worden en konden er woorden gemaakt worden met de gevonden letters. Als tweede activiteit hebben tekeningen voor hoop gemaakt met stoepkrijt. En wat zijn het er veel geworden! Daarnaast werd er fanatiek trampoline gesprongen en gespeeld. Het was een heerlijke ochtend met een fijn zonnetje erbij.

18 april Kaarten van hoop

Met de kinderen van de kinderdienst hebben we brieven gemaakt die we sturen naar mensen die wel extra hoop kunnen gebruiken.

30 Mei Happy stones

Wauw! Wat hebben we deze zondag weer naar ons zin gehad! Eindelijk mochten we weer naar de kerk en we hebben prachtige happy stones gemaakt wel meer dan 50! Tijdens ons eindproject dat 13 juni is gaan we ze verspreiden in Gorredijk zodat we iedereen weer ietsje vrolijker kunnen maken.

Paasproject

In de aanloop naar pasen hebben we met de kinderdienst een grote klus geklaard.

Op de volgende datums was er kinderdienst ‘op locatie’:

Palmpasen was een groot succes! Maar liefst 21 kinderen hadden zich opgegeven om een mooie palmpasenstok te gaan maken. Op zaterdag deden we een grote ronde langs alle huizen om iedereen een pakketje te bezorgen. En wat hebben we veel mooie foto’s ontvangen. Kijk hier naar de resultaten

14 kinderen van de kinderdienst hebben op twee zondagen hard gewerkt aan het grote kruis voor de paastochten. Dit deden ze in de schuur van fam. Cornelissen, met heel veel tegeltjes die ze van de gemeenteleden hebben ontvangen (waarvoor hartelijk dank!). Het is een heel mooi project geworden. Bij de paas-wandel/fietstocht in het paasweekend, was het kunstwerk te bewonderen (bibliotheek Gorredijk). 

Januari/februari

Op zondag 24 januari hebben we een online kinderdienst quiz gespeeld voor alle kids van 4 tm 12 jaar!

Op 7 februari zijn we naar buiten gegaan. Het verhaal ging over Zacheus. De man die stoute dingen deed en niet geliefd was bij het volk. Toen Jezus de stad bezocht verstopte hij zich in een boom. Hij wilde niet gezien worden omdat hij wist dat hij niet altijd de juiste dingen deed. Toch zag Jezus Zacheus in de boom zitten, sprak hem aan en wilde bij hem thuis komen eten. Jezus zoekt juist de mensen op die nog veel kunnen leren. Doe jij de deur open voor Jezus als je van hem mag leren? Weet jij wat de naam Zacheus betekent? Ga je mee op zoek, tussen de bomen? Daar zul je letters vinden. Samen vormen ze een woord, de betekenis van de naam Zacheus. Laat je in de reactie weten wat je hebt gevonden? Veel puzzelplezier!

Op 21 februari was er een video met een verhaal, muziek en uitleg om iets heel moois te maken. Het gaat over Jezus in de woestijn. De video kwam online op Facebook en de bijlagen die je nodig hebt voor het maken van de knutsel komen in de mail.

Terugblik kinderdienst 2020

Zolang de kerk en de scholen dicht zijn was er geen kinderdienst in de kerk. Vanaf 20 september is de kinderdienst weer opgestart. Kijk hier naar het startfilmpje van de kinderdienst.

Er is nu de hele dienst kinderdienst! Extra veel tijd voor leuke dingen! Onze kerkdiensten beginnen om 9.30 tot 10.30 en zijn om de 2 weken. Nog even extra maatregelen vanwege corona: Als de ouders naar de dienst gaan zetten worden de kinderen bij de deur van de jeugdzaal afgezet. Ouders mogen niet binnen komen. Gaan ouders niet naar de dienst dan lopen de kinderen zelf naar binnen Ouders mogen dan niet de kerk in komen.

De datums in 2020 waren:

We hebben deze weken gewerkt met het thema: Het goede leven. Met als slogan: beleef het goede leven met de kinderdienst. Elke week deden we verschillende activiteiten van knutselen tot een speurtocht.

Advents / kerst project 2020

Met kerst waren er ook weer leuke kinderdiensten. We hebben deze keer samen het kerstverhaal gefilmd …. op de stopmotion manier!

De film ging in premiere op 1e kerstdag!

Hier vind je de filmpjes met de liedjes die we geoefend hebben voor de kerstfilm.

 • 29 november
 • 13 december
 • 20 december Vervallen ivm lockdown

Club

De clubs voor 10-12 jarigen is weer gestart op zaterdag 28 november 2020. Clubtijd is van 19:15-20:15 uur. Halen en brengen geschiedt bij de voordeur van de kerk. Ouders mogen niet mee naar binnen.

PUBerCafe

Er is een plan gemaakt voor de opstart van het PUBerCafe. Club voor jeugd van 12 tot 16 jaar. Deze worden begeleid door leden van de CJV. De eerste activiteiten zullen buiten zijn.

Er is een plan gemaakt voor de opstart van het PUBerCafe. Club voor jeugd van 12 tot 16 jaar. Deze worden begeleid door leden van de CJV. De eerste activiteiten zullen buiten zijn.

Op 19 maart was de eerste activiteit.

We zijn zijn met een groep jongeren van 12 tot 16 jaar Gorredijk ingegaan. We hebben het jachtseizoen gespeeld. Dit is een spel waarbij de jagers de boeven moeten zoeken. De boeven krijgen 10 minuten voorsprong om te ontsnappen aan de jagers. De jagers moeten de boeven vervolgens proberen te vangen, ze krijgen hiervoor om de 10 minuten een locatie toegestuurd van de boeven. De jongens waren de boeven en de meiden zijn op pad gegaan om de boeven te vangen. De boeven zijn in twee groepen opgesplitst, hiervan is één groep gevangen door de meiden. De andere groep boeven wist uit de handen te blijven van de jagers. Het was een geslaagde middag en we kijken uit naar de volgende keer!

Op 23 April heeft het PUBerCafe een lasergame georganiseerd.

Op 21 mei hebben we het weerwolvenspel gespeeld.

Heb je je nog niet aangemeld, maar wil je wel mee doen? Stuur dan een berichtje naar jeugd@ontmoetingskerkgorredijk.nl

Jaarprogramma 2020

Er is een jeugddienst geweest op 4 oktober 2020. Deze dienst werd volledig verzorgd door Elmar Hofstee – Christelijke gochelaar. Het thema was Rust in de chaos.

De op 6 december 2020 hebben we een gezellige gezinsdienst gehad. Deze gezinsdienst hebben we in de kerk en thuis gevierd. Thuis en in de kerk kon je luisteren naar het verhaal, we keken en luisterden naar muziek en gingen aan de slag.

Op zaterdag 19 december 2020 was er een KerstChallenge en gingen 7 tieners op zoek naar het Geheim van het Ikoon. De start was lastig en de techniek werkte niet overal goed mee, maar daarna kwamen de tieners op stoom! En ze hebben het Geheim van het Ikoon ontrafeld! Het was een gezellige puzzelavond. Hopelijk kunnen we de volgende Challenge weer op locatie doen!

 • 2-5 april Paaswandel en fietstocht
 • 11 April, kerkdienst verzorgd door Christelijk cabaretier Ruurd Walinga
 • 17 April club groep 6-8 – Buitenactiviteit
 • 23 April Buitenactiviteit 12+ (georganiseerd door) PUBerCafe
 • 25 april gezinsdienst
 • 21 mei PUBerCafe – Weerwolven
 • 21 Mei PinksterChallenge
 • 6 Juni Overstapdienst
 • juli/augustus Expositie in de Jeugdzaal voert je langs bijzondere hoogtepunten van het afgelopen seizoen. Neem een kijkje tijdens Tsjerkepaad;