Verslag Kerkendag 2023

8 oktober was de dag waarop we sinds 4 jaar weer onbeperkt samen konden zijn. De kerkdienst in de Skans werd goed bezocht en wat was het fijn om weer met zoveel kerkgangers uit onze regio bij elkaar te zijn. De pastores namen ieder een deel van de kerkdienst voor hun rekening. Het fietstoneelstukje van ds. Frans Willem Verbaas en ds. Piet Hulshof zette menigeen aan het denken, maar ook werd er gelachen.

Na de dienst was iedereen welkom in de Ontmoetingskerk voor de rest van het programma.

De goede doelen markt werd goed bezocht, de koffie met koek smaakte prima en bij de lunch waren alle klaargezette plekken bezet. Iedereen liet zich de soep en broodmaaltijd goed smaken. Er werd veel gepraat. Vanaf 13.00 uur was het tijd voor de workshops. Voor alle workshops waren er al aanmeldingen en gelukkig waren er nog meer mensen die besloten mee te doen. We hadden de kans dingen te doen die we niet vaak doen, zoals djembé trommelen graffiti spuiten, een kaars versieren, maar ook zingen, een wandeling maken en oude foto’s bekijken. Iedereen is lekker bezig geweest en om 14.30 kwamen we bij elkaar om de resultaten van de workshops te zien en te ervaren. Wat hing er een heerlijke sfeer toen we samen zongen en de trommels zich lieten horen. Zo goed om te zien dat voorbijgangers aangesloten waren en het slot getrommeld werd op de djembé en een Turkse trommel. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag!