Vorming en toerusting: Rondleiding museum de Tiid

“In het voetspoor van Titus Brandsma”

Datum: 15 oktober 2022

Plaats: Museum de Tiid, Bolsward

Aanvang : 8:50 uur vertrek bus bij PKN de Regenboog 

10:30 start rondleiding Museum Bolsward

Kosten:  7,50  voor entreė

Eindtijd: ca. 14:00/14:30 uur.

Hierbij nodigen wij je uit voor de expositie:  “In het voetspoor van Titus Brandsma”

Op 15 mei afgelopen jaar is Titus Brandsma, geboren als Anno Sjoerd Brandsma door Paus Fransiscus heilig verklaard. Dit leek ons van  “vorming en toerusting Oosthoek”  een mooie gelegenheid om de expositie hierover gezamenlijk te bezoeken.

Wie is Titus Brandsma (23-02-1881/26-07-1942), een trotse Fries, katholiek, hoogleraar, verzetsheld, journalist, martelaar en mysticus. Bekend geworden door zijn bewogenheid voor de medemensen, zijn strijd tegen de Duitse bezetter, het Nationaal Socialisme en persvrijheid. Wist je dat hij mede oprichter is van;

– Fryske Akedemy te Leeuwarden

– It Fryske Gea de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân

– De Bonifatiuskapel te Dokkum

Tijdens de tentoonstelling wordt je meegenomen in het levensverhaal van de pater en worden er objecten getoond die in de loop der tijd zijn verzameld en ingebracht.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de expositie van Titus Brandsma? Ga dan met ons mee op zaterdag 15 oktober 2022  

8:50 uur verzamelen bij P.K.N. de Regenboog Schoterlandseweg 20 Oudehorne. Waar we met de touringcar van Coulant vertrekken naar Bolsward waar we om zo 10:30 aankomen.  Onderweg bieden we koffie en thee met iets erbij aan. Hierna start de rondleiding die ongeveer een uur duurt.

Daarna gaan we weer naar Oldeberkoop en sluiten af met een lekkere pannenkoek en een versnapering bij de Koppenjan. [eigen rekening]

Eind van het gehele programma zal zo rond 14:00/14:30 zijn. Wil je mee? Geeft je dan vóór 30 september op bij Pietsje vd Molen 06-25278905 of via e-mail vormingentoerustingoosthoek@gmail.com o.v.v. of u met de bus meegaat of op eigen gelegenheid en of u meegaat naar de Koppenjan.