Wat inspireert voorganger Ds. Hasper.

“Hoewel geloof en kerk in mijn jonge jaren iets vanzelfsprekends was, heb ik er nooit over na gedacht om predikant te worden. Maar er was wel een vraag die mij al jong bezig hield: als er maar één God is, en één ware religie, namelijk het Christendom, hoe komt het dan dat het zo oneerlijk verdeeld is in de wereld? Waar je in gelooft hangt tenslotte voor een heel groot deel af van waar je wiegje heeft gestaan. Het voelde zo oneerlijk.


Die nieuwsgierigheid bracht mij tenslotte bij de theologie, de vergelijkende godsdienstwetenschappen werd mijn onderwerp. We maakten kennis met schriftloze volken, natuurgodsdiensten, de Antieke godsdiensten van de Grieken en de Romeinen, de
Islam uiteraard, maar vooral de Indische godsdiensten interesseerden mij. Ik herkende er veel in van wat in het Christendom ook belangrijk is en tegelijk zijn de verschillen levensgroot, met reïncarnatie en een enorm leger aan goden in plaats van de Ene.
Ik studeerde niet om dominee te worden, maar om mijn vragen beantwoord te krijgen. En toch bracht juist deze weg mij op het pad van het predikantschap, op de weg van wat ik als
mijn roeping ben gaan leren herkennen. Juist in andere religies, vooral in het Boeddhisme kwam ik antwoorden op het spoor. Antwoorden die voor mij nog regelmatig een bron van inspiratie zijn voor het werk wat ik mag doen.”


Op 8 oktober vertel ik u daar graag meer over.
Een hartelijke groet,
Dingena Hasper

Datum: Donderdag 8 Oktober 2020
Plaats: Het Trefpunt, Schoterlandseweg 74, 8454 KG Mildam
Tijd: 20.00 uur
Leiding: Ds. D. Hasper
Bijdrage: € 3,–

Contactpersoon: Mw. T. Nijzing
Opgave: tinynijzing@hotmail.com (tel. 0513 – 542073)