Virtueel Koffiedrinken

Normaal gesproken drinken we als gemeente minstens één keer per maand koffie na de dienst. Dat gaat nu natuurlijk niet. Maar misschien kunnen we elkaar wèl ontmoeten via de computer, tablet of smartphone. Op deze manier vergaderen we nu ook als moderamen en kerkenraad. We doen dat via een programma genaamd ‘Jitsi’. Via dat programma kun je elkaar zien en met elkaar praten. Al moet je oppassen voor een babylonische spraakverwarring als je met zoveel mensen bent. Daar zal een beetje sturing bij nodig zijn.

Komende zondag gaan we dit (weer) proberen.

Aanvang: aansluitend aan de dienst (tenzij anders vermeld in de nieuwsbrief)
De link is : https://meet.jit.si/koffiedrinkenGorredijk

Uitleg Jitsi

Op computer/laptop :
Klik de link aan. Midden onder zit een rode knop met telefoontje (leave), hiermee kun je de ontmoeting verlaten. Links van de rode knop zit een knop waarmee je je eigen microfoon aan/uit kunt zetten. Rechts van de rode knop zit een knop om de camera van de computer/laptop aan of uit te zetten.

Bij smartphone/tablet :
Klik de link aan, installeer de app (dat wijst zich vanzelf), sluit af en klik de link opnieuw aan. Dan vraagt hij toestemming om camera en microfoon te gebruiken.

Het beeld
computer/laptop : Rechts onder in het scherm zit een vierkantje met 4 ‘rondjes’.
Klik daar op en dan krijg je iedereen in beeld die meedoet aan het gesprek.

Smartphone/tablet: Rechts van het camera-icoontje staan drie puntjes boven elkaar. Tik die aan. Tik vervolgens op ‘meer opties’ en tik dan op ‘tegel weergave’ .

Probeer het eventueel van te voren uit, en hopelijk dat we komende zondag dan met elkaar (virtueel) kunnen koffiedrinken.