Kinderdienst 29 maart

Deze week is het thema van de kinderdienst: Kracht van boven

We lezen deze week exodus 9: 13-35.

Zijn jullie allemaal goed uitgeslapen? Heeft er nog iemand zijn ouders wakker moeten maken, omdat de klok vooruit gezet is? Stel je voor dat je zou moeten kiezen tussen een nachtmerrie of een fijne droom. Wat zou je dan kiezen?

Vandaag lezen we dat Mozes ’s ochtends heel vroeg naar de farao gaat. Hij vertelt de farao dat hij kan kiezen. De farao kan het volk laten gaan – dan kiest hij voor de droom van Israël. Maar hij kan ook kiezen om ze niet te laten gaan; dan wordt het in zijn land nog erger dan een nachtmerrie. In de kerk hebben wij een groot boek waar we deze veertigdagen antwoorden op de vraag van de week in schrijven.

Deze week is de vraag:  Wat doe jij als het buiten heel hard stormt? Ook willen we graag weten waar je blij van wordt?

Het zou leuk zijn dat jullie de antwoorden naar mij toe zouden kunnen mailen. Dan schrijven we dat in het boek en kunnen we als we weer naar de kerk mogen het boek even doornemen. Stuur het maar naar kinderdienst@ontmoetingskerkgorredijk.nl

Je kunt het volgende werkje knutselen:

Maak een onweerswolk.

Nodig: geel, grijs en wit papier, schaar, zwarte wol, lijm of plakband.

  • Knip uit het grijze papier een onweerswolk
  • Knip uit geel papier twee bliksemflitsen en plak ze op de wolk.
  • Knip uit wit papier hagelstenen, plak ze elk aan een draad wol en plak deze onderaan de wolk

Stuur een foto van je knutsel naar nieuwsbrief@ontmoetingskerkgorredijk.nl en we maken een verzameling op de website.