Stichting Big Brain Project – Kenia

Zoals u in eerdere presentaties van ons heeft kunnen zien, zijn we bezig met het laten bouwen van huizen, die verhuurd kunnen worden. Op deze manier krijgt de basisschool die wij ondersteunen, maandelijkse inkomsten om de onkosten te kunnen dekken en het onderwijs naar een hoger niveau te krijgen. We sparen hier nog steeds voor en hebben recentelijk ook 6 nieuwe huizen laten bouwen, waar nu bewoners voor gezocht worden. In de tussentijd richten we ons op iets belangrijks:

We kregen namelijk bericht van de directrice van de school, Miss Maina, die vertelde dat er strengere eisen aan basisscholen zijn gesteld door de regering… Zoals het vaker gaat in Kenia, werden deze eisen plotsklaps ingevoerd. De aanleiding voor deze nieuwe eisen is dat er enkele doden zijn gevallen bij het instorten van een andere school in Kenia.

Om te voldoen aan deze eisen en de onderwijslicentie te behouden, moeten er meerdere zaken vernieuwd of aangeschaft worden. Deze financiële ruimte is er niet in de begroting van de school, en dus hebben wij besloten om in te springen. We zijn tenslotte bezig met projecten om de school beter te maken en het intrekken van de licentie zou al deze inspanningen overbodig maken.

Het volgende is onder andere nodig voor de school om te voldoen aan de eisen van de regering:

  • Nieuwe stoelen, tafeltjes en kleine bedden voor de laagste klassen (de kinderen slapen hier tussen de middag op school, omdat ze soms 1,5 uur moeten lopen om naar school te komen)
  • Grotere tafels met boekenladen
  • Nieuwe metalen deuren en ramen
  • Vlakke betongrond, zonder de huidige gaten in de grond
  • Veilig speelgoed
Dit soort tafels en stoelen is benodigd om aan de regeringseisen te voldoen.

Zo zijn er nog enkele eisen maar, om de goede wil te tonen aan inspecteurs, is bovenstaande het belangrijkste. We zijn inmiddels begonnen met het sparen voor dit deelproject, maar zijn er nog lang niet. In totaal is er € 9.500,- nodig. Het schooljaar is al wel begonnen, dus er is haast geboden. Helpt u mee?

Een gift is altijd welkom op rekeningnummer NL38 RBRB 0941557979 t.n.v. Stichting Big Brain Project. U kunt op de website (www.bigbrainproject.nl) ook eenvoudig via iDeal een gift overmaken (onder het kopje ‘Help mee’ in het menu). Uw gift is aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting omdat we ANBI-geregistreerd zijn.