Waar is onze jeugd mee bezig: Celine Dijkstra

Hallo allemaal!

Mijn naam is Celine Dijkstra, ik ben 20 jaar en ik woon in Gorredijk.

Na de havo op de middelbare school heb ik ervoor gekozen om te gaan studeren. Ik vond het een moeilijk om een studie te kiezen, maar ik heb uiteindelijk een goede keuze gemaakt.

Ik studeer MBRT (Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken) aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Met de studie MBRT kan je komen te werken op de Radiologie / Radio-therapie / Nucleaire Geneeskunde afdeling in het ziekenhuis. Hierbij leer je veel over de beeldvorming en therapie van verschillende ziektebeelden.

Inmiddels heb ik jaar 3 afgerond. Ik heb het afgelopen jaar 2x 20 weken stage gelopen. Mijn eerste stage was in het Tjongerschans ziekenhuis in Heerenveen. Hier heb ik 20 weken mee mogen draaien op de Radiologie. In deze periode heb ik in de praktijk geleerd om röntgenfoto’s, CT-scans, MRI-scans en echo’s bij patiënten te maken. Daarnaast heb ik geleerd om door middel van beeldvorming te assisteren op de operatiekamer en om röntgenfoto’s op de spoedeisende hulp te maken.

Mijn tweede stage was in het RIF (Radiotherapeutisch Instituut Friesland) in Leeuwarden. Hier heb ik kennis gemaakt met radiotherapie. Ik heb hier veel geleerd over de verschillende bestralingstechnieken. Ook heb ik ervaren hoe het is om met patiënten een behandeltraject van begin tot eind te doorlopen.

Momenteel doe ik in de Tjongerschans vakantiewerk.

Na de zomer begin ik met mijn laatste jaar van de opleiding en kan ik daarnaast nog blijven werken in Heerenveen(!)

Buiten mijn opleiding en werk om vind ik het gezellig om leuke dingen met vriendinnen te doen.

Zo ben ik deze zomer 4 dagen naar Parijs geweest. Een échte aanrader!

Ik hoop dat jullie op deze manier een kijkje hebben kunnen nemen in mijn dagelijkse leven 😉. Tot ziens!