Waar is onze jeugd mee bezig: Lisa Alves

Hoi! Ik mag in deze Lichtbron een verhaaltje over mijzelf schrijven. Wie ben ik? Wat studeer ik? Wat zijn mijn hobby’s? En wat mij verder bezighoudt.

Om te beginnen ik ben Lisa Alves (18 jaar) en woon in Hemrik. Hier woon ik samen met mijn moeder, stiefvader, broertje en twee stiefbroertjes. Gezellig druk dus.
Ik woon hier inmiddels alweer bijna vier jaar. Mijn vader woont sinds kort in Blokzijl. Ik ga regelmatig bij hem op bezoek. Oorspronkelijk kom ik uit het dorpje Giethoorn. Daar heb ik ongeveer 14 jaar gewoond. Mijn moeder ging samenwonen met haar vriend en daardoor ben ik in Hemrik terecht gekomen. Hemrik vind ik, net als Giethoorn, mooi en rustig wonen. Een nadeel is dat een deel van mijn vriendinnen ver weg woont. Maar door alle social media kan ik altijd goed contact houden. Ook heb ik sinds een halfjaar mijn rijbewijs en dit is ook erg handig.

Inmiddels zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding Verpleegkunde. Ik studeer dit op de NHL in Leeuwarden. Dit is echt een hele leuke opleiding en hier heb ik veel leuke mensen leren kennen. Vorig jaar heb ik in één keer mijn propedeuse gehaald en daar ben ik erg blij mee. Dit jaar heb ik om de 10 weken les en stage. Ik heb al een stage van 10 weken er op zitten in de Thuiszorg in Gorredijk. Dit was heel erg leuk en ik heb er veel geleerd. Op dit moment loop ik stage in Berchhiem in Burgum. Dat is weer heel iets anders en daar leer ik ook weer veel van.

Een grote hobby van mij is paardrijden. Dit doe ik ook redelijk vaak, zo ongeveer drie à vier keer in de week. Ik ben vroeger met paardrijden begonnen, doordat mijn opa en oma veel paarden hebben. Mijn opa reed altijd met tuigpaarden veel wedstrijden.

Ik vond het altijd erg leuk om te kijken en daardoor ben ik zelf ook begonnen met paardrijden. Zes jaar lang heb ik een eigen pony, genaamd Condor, gehad. Daarop heb ik ook wedstrijden, vooral dressuur, gereden. Toen ik te groot werd, heb ik Condor verkocht. Op dit moment rijd ik op een Fries paard, Marrit, voor een fokker. Ik ga vaak samen met mijn buurvrouw naar de wedstrijden toe. Door haar heb ik ook de mogelijkheid gekregen om op dit paard te rijden. Marrit is nu drachtig en hierdoor moet ik nu wat rustiger aan doen.

Verder werk ik ook iedere week in restaurant De Vrolijke Keizer en De Vergulde Turf in Gorredijk. Ik werk hier al bijna drie jaar. Het is er erg gezellig met de collega’s onderling.

Dit was het verhaaltje over mijzelf. Ik hoop dat u hierdoor een beetje weet wie ik ben en waar ik mij mee bezig houd. Tot ziens!

Lisa Alves