Gabriella nieuws: Interview Marja Taekema

Je speelt Astrid in de musical. Wat vind je van deze rol?
Geweldig. In de originele film wordt een dikke man gepest binnen de groep. Ik speel de rol van Astrid, een klein roodharig vrouwtje dat gepest wordt met haar haarkleur. Ik vind het genieten om te zien hoe anderen reageren op wat wij neerzetten. Hoe erg ze het vinden dat ik uitgescholden wordt.

Herken je wat van jezelf in de rol van Astrid?
Ik herken de situatie niet. Zelf ben ik nooit gepest, maar de humor in het stuk ligt mij wel.

Heb je ook in Ester gespeeld? Welke rol had je daar?
In Ester speelde ik de moeder van een van de dames en zat ik in het koor. Dat was toen best een kleine rol, maar nu maak ik deel uit van het spelerskoor, dat is wel intensief.

Wat vind je van de Musical?
Gewaagd. Het is een mooi verhaal en ook herkenbaar. De verschillende personen die worden neergezet, die kom ik om mij heen ook wel tegen. De rol van de alcoholist, als je ziet wat mensen elkaar soms aandoen, bijv. de ouders van de kinderen die ik opvang. Door het alcoholisme van de moeder hebben de kinderen ook schade. Maar ook de plaaggeesten. Alle types kom je wel eens tegen.

Ik ben blij met de combinatie van zingen en spelen. Want het zingen is eigenlijk wel waar ik mij voor opgegeven had. Maar ik ben blij dat ik het nu goed kan combineren.

Hoe is de sfeer?
De sfeer is super! Ik voel mij goed thuis in de groep (ondanks de rol van buitenstaander die ik moet spelen)

Hoe zit je in het script?
Op zich heb ik niet zo veel tekst, maar de opmerkingen moeten wel goed gebracht worden, met de juiste nadruk. En ik moet ook vooral alert zijn op signalen van andere spelers en het juiste moment wanneer ik wat moet zeggen.

Wat vind je het mooist?
Het mooiste vind ik om eerst het muisje te spelen, die langzaam veranderd in een tijger. De uitersten te laten zien.