Terugkijken op Kerst met de kinderdienst

Wat was het een mooie kerstdienst hoorden wij van veel mensen. Deze reacties maakt je als leden van de voorbereidingsgroep blij.

Het begint al in september. Er is dan een voorlichtingsavond voor de projecten. Hier hebben we gekozen voor het project spoorzoeken naar Kerst. Alleen het project voor de kerstmorgendienst vonden we niet leuk. Gelukkig hadden we dit jaar hulp van Klazina. Zij had nog wel een leuke musical liggen die bij het thema aansloot.

Daar hoefden we toen niet langer over na te denken. Al gauw waren er uitnodigingen de deur uit gegaan naar alle kinderen van de basisschool die ingeschreven staan bij onze kerk. En wat waren we blij dat er zoveel kinderen kwamen op onze eerste repetitiedag.

De kinderen mochten ook aangegeven wat ze graag wilden doen in de musical. Er was één die het duidelijk wist. Hij wou de ezel zijn. Volgens mij heeft iedereen zijn mooie ‘ia’ wel gehoord. Met zoveel kinderen kun je ook wel een paar extra handen gebruiken. En daar kwam Tineke te hulp schieten. Maar…er waren heel veel jonge kinderen en de rol van de herbergier moest er wel ‘staan’. Daarom hadden we Jeldert gevraagd en die wilde wel, maar vond het niet fijn om als enige van zijn leeftijd hier aan mee te doen. Geen probleem. We vroegen Jurjen of hij het engelenkoor wou begeleiden op gitaar, en hij vond het goed. Nu nog een lezer uit de Bijbel. Krista gevraagd en die wou ook wel. Toen kwamen we er achter dat we één wachter te kort kwamen. Nu Menno gevraagd of hij bij wou springen.

Pffff … Zo hebben we een musical op kunnen voeren met kinderen van 4 t/m 16 jaar.

Wij van de kinderdienst zijn blij dat ‘oudere’ kinderen ons willen ondersteunen en hopen dat dit zo zal blijven. Wij willen de kinderen en allen die geholpen hebben hartelijk bedanken en zullen altijd als we ‘OM DE HOEK’ horen aan deze mooie dienst terugdenken.

Namens de kinderdienst: Elly en Marja.