Gabriella nieuws: interview Marna Jongsma

Interview met Marna Jongsma

Welke rol speel je en wat vind je er van?
Ik speel Lena het winkelmeisje. Het is een uitdagende en veelzijdige rol. Lena is zorgzaam voor anderen, maar ook een flierefluiter. Ik zie in haar een verbindende factor in het koor, maar ze is ook buitensporig. Ze wordt niet door iedereen geaccepteerd. De veelzijdigheid van de rol vind ik leuk.

Heb je ook in Ester gespeeld? Welke rol had je daar?
In Ester heb ik Vasthi gespeeld, de eerste vrouw van de koning. Ik heb wel vaker wat kleine sketches gespeeld, maar de rollen in deze musicals zijn nieuw voor mij.

Wat vind je van de Musical.
Ik vind het erg leuk. Het is een mooi verhaal. Er zitten heel veel thema’s in met een maatschappelijke boodschap. Als je diepgaander kijkt zie je steeds meer. Ik houd van musical en muziek. Als zo iets speelt kan ik niet indenken dat ik niet mee doe! [Stralende lach]

Herken je wat van jezelf in de rol van Lena?
Lena is een losbandig type, dat herken ik niet zo. Ze is wat naïef en heeft elke keer een andere relatie. De verbindende factor zijn dat spreekt mij wel aan en zorg voor anderen past ook bij mij. Dit doe ik in mijn werk ook.

Hoe is de sfeer?
Het is erg gezellig. Iedereen is positief en meedenkend. Soms zijn we zo enthousiast bezig dat ieder
een mee denkt over hoe we iets gaan spelen. Dat geeft energie.

Hoe zit je in het script?
Het begint wat te komen. Qua tekst is het nog wel lastig. Het verhaal ken ik al goed. De uitdaging zit er vooral in hoe wij het hier gaan maken. Het is nog zoeken hoe wij het gaan situeren.

Wat is voor jou de grootste uitdaging?
Om de verschillende karaktereigenschappen van Lena goed neer te zetten. Ik mag ook solo zingen, dat vind ik leuk en de tekst komt ook wel goed. De grootste uitdaging is om de veelzijdigheid tot z’n recht te laten komen.

Waar ben je trots op?
Mijn dochters Marije en Janna gaan ook saxofoon spelen in de band. Dat mijn broers weer mee doen. Hans dirigeert het koor en Bart gaat straks meedoen in de band. Het maakt het speciaal dat er zoveel familie mee doet.Maar het is ook leuk om nieuwe mensen die meedoen te leren kennen.