Van de kinderdienst

Wie zorgt voor ons?

Lezen exodus 15:25-16:27

De mensen in het verhaal zijn op reis. Waarom zijn ze op reis?

 Hoe voelen de mensen zich, zijn ze blij, of bang, boos of verdrietig misschien?

De mensen hebben geen eten.

Wie zorgt ervoor dat jij te eten krijgt?

Wie geeft de mensen in het verhaal te eten?

Ga naar de website om te zien wat je kunt maken.

website

Knutselen: De komende weken kunnen de kinderen een kijkdoos maken van de woestijnreis. Deze week kunnen ze hiermee starten door een opening te maken aan de voorkant. De zijkanten binnenin kunnen geverfd worden of beplakt met blauw papier. Een zon erbij. Tegen de achterkant misschien wat bergen. De bodem kan al bedekt worden met volièrezand. U kunt dit ook tot de laatste week bewaren. Als symbool voor vandaag kunt u kiezen voor een afbeelding van brood en drinken, een zakje manna of een wolk van stralend licht (vers 10).

De kinderen trekken hun schoen om op papier en knippen die eventueel uit. In de linkerschoen tekenen of schrijven ze hoe de mensen zich voelen in het verhaal. In de rechterschoen wat ze nodig hebben. Ze kunnen erbij schrijven: God geeft