Waar is onze jeugd mee bezig – Femke Idzerda

Mijn naam is Femke Idzerda en ik ben vijftien jaar. Tien april word ik zestien jaar. Op dit moment zit ik in VWO-vier en doe ik dit op het OSG Sevenwolden locatie Fedde Schurer in Heerenveen.

Buiten school om doe ik ook aan sport, zoals turnen en dansen. Hiermee doen we geregeld mee aan wedstrijden.

Ook houd ik ervan om met vriendinnen af te spreken, naar feesten te gaan en om films en series op Netflix te kijken.

Mode vind ik erg interessant, net zoals vreemde talen en cultuur.

Later zou ik erg graag veel willen gaan reizen en dan vooral naar Canada en Cyprus. Cyprus vind ik een prachtig eiland en het is mijn droom om daar naartoe te gaan. Ik zou graag naar Canada willen omdat ik daar familie heb wonen en mijn ouders daar naartoe zijn gegaan op hun huwelijksreis. Ze spreken er altijd vol lof over, dus zou ik er graag zelf eens heen willen om alles te bekijken wat zij ook bezocht hebben.

Wanneer ik klaar ben met het VWO, zou ik graag naar Groningen willen om daar aan de Rijksuniversiteit Groningen de universitaire PABO te studeren. Al sinds dat ik klein ben wil ik juf worden, net zoals mijn oma.

Ik vind het grappig dat ik na tien jaar nog steeds hetzelfde wil worden en dat ik er ook nu niet over twijfel.