Waar is onze jeugd mee bezig?

Ik ben Saskia Lafeber. Ik ben 22 jaar en op dit moment woon ik in Delfzijl. Ik ben geboren in Wissenkerke in Zeeland. Toen ik vier jaar was verhuisden we naar Surhuisterveen. Rond mijn elfde jaar verhuisden we naar Appingedam.

Na de middelbare school heb ik een tijd op mezelf gewoond in Leeuwarden, een poosje weer bij mijn ouders in Appingedam en later nog bij hen in Gorredijk. Nu woon ik sinds vier weken samen met mijn vriend in Delfzijl.

In het dagelijks leven ben ik het meeste bezig met mijn studie en mijn werk. Ik studeer de opleiding International Hospitality Management aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Ik heb wat vertraging opgelopen en ben op dit moment de laatste opdrachten aan het afmaken. Daarna nog een stage en dan ben ik afgestudeerd. Het liefste zou ik mijn stage in eventmanagement willen doen of bij een vakantiepark.

Omdat ik nu dus niet echt lessen meer volg, ben ik fulltime aan het werk. Ik werk bij Nuon als energieadviseur voor 32 uur in de week.

Ik ben in augustus begonnen en heb het erg naar mijn zin. Nuon is dus wat minder in mijn straatje, maar desondanks vind ik het wel erg leuk om te doen. Daarvoor werkte ik bij het Bastion Hotel in Groningen. Hier heb ik anderhalf jaar gewerkt in de Housekeeping. Ook hier had ik het erg naar mijn zin. Af en toe ga ik nog langs om even een kijkje te nemen bij mijn collega’s.

Ook heb ik twee keer een zomer in Italië gewerkt. Dit was als animatrice op twee campings. Het eerste jaar ben ik alleen geweest, acht weken, dit was erg leuk, maar ook wel heel heftig.

Het tweede jaar ben ik er samen met mijn zus Regina geweest. Dit was een compleet andere ervaring, omdat ik er toen niet alleen was. Het zijn twee ontzettend leuke tijden geweest, waar ik altijd mooie herinneringen aan zal hebben.

In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk om tijd met mijn vrienden door te brengen. Samen de stad in, uitstapjes maken en naar concerten gaan zijn de dingen die ik het liefste doe. Dit was een kort kijkje in mijn leven.