Startzondag 2020

Terugblik

Kijk hier naar de algemene fotocollage van de startzondag.

[supsystic-gallery id=”20″]

Meer foto’s van de activiteiten zijn te vinden op de ledenpagina.

Programma

Hier vind je meer informatie over het programma van de Startzondag op 20 september 2020:

09:30 uur Startdienst – Thema het Goede Leven

11:00 uur Beleefroute geopend – Starttijden tussen 11:00 en 14:30 uur

16:30 uur Afsluitende bijeenkomst

Op zondag 20 september 2020 was het startzondag. In een aangepaste vorm willen we met elkaar het nieuwe seizoen starten.

Startdienst

Het thema van de Startzondag 2020 is “Het goede leven”.

Wat je vanuit het geloof kunt zeggen, is dat het goede leven ook alles met God te maken heeft. Hij maakt het leven goed. Niet in de zin van succesvol of morel beter, maar je leven – met alle vreugde en verdriet – wordt in een ander kader gezet. Het licht van God, het licht van vergeving, valt over jouw leven”.

Omdat we deze dienst een grote opkomst verwachten vragen wij om vooraf aan te melden bij ds. Ron Lafeber, rmlafeber@home.nl of via 0513-856771.

Kinderdienst

Deze startzondag zal er ook kinderdienst zijn. Dit zal de gehele dienst zijn, om te voorkomen dat er tijdens de dienst door de kerk gelopen wordt. Meer informatie volgt staat op de pagina van de jeugd.

Beleefroute

Aansluitend aan de startdienst is er een beleefroute. Tijdens die route valt er van alles te beleven voor jong en oud.

We gaan ‘samen’ op pad. Letterlijk als huishouden of in kleine groepjes gaan we de verschillende activiteiten beleven. Figuurlijk gaan we als gemeente op pad naar een nieuw seizoen en bouwen we samen iets op. Aan het eind van de dag komen we weer samen om de beleving van die dag met elkaar te delen.

De activiteit is leuk voor kinderen en inspirerend voor iedereen.

De beleefroute van de Startzondag is een wandeling van ongeveer 2 km in Gorredijk. Startpunt is de Ontmoetingskerk. Tijdens de beleefroute beleven we rust, doen inspiratie op en zijn creatief. Samen creeren we een kleurrijk kunstwerk. De activiteiten zijn geschikt voor jong en oud.

We verklappen natuurlijk niet alles, maar we willen wel een tipje van de sluier oplichten. Er is een mooie route uitgezet met wel 8 verschillende activiteiten.

  • De eerste activiteit heeft tot doel om te aarden en je zintuigen te openen zodat je daarna goed op pad gaat. Voor de kinderen is er een leuke ontspanning en voor de volwassenen een korte bezinning die je hopelijk inspiratie geeft voor de rest van de Beleefroute.
  • Onderweg ga je van alles beleven. We komen bij het water en kijken hoe je gebruik kunt maken van materialen en wind.
  • Op andere plaatsen ben je creatief met verf en samen iets kunt bouwen van bamboestokken. De resultaten zien we aan het eind van de dag weer terug in de afsluitende (digitale) bijeenkomst.
  • Verderop in de route ga je luisteren met je voeten. Beleef verschillende materialen en laat je inspireren. Ook dit hebben we weer geschikt gemaakt voor jong en oud.
  • Onderweg ga je ook proeven en beleef je zoet, zuur en bitter. Verschillende culinaire smaken proeven waarbij ook aan de jongstens is gedacht.

Tot slot vragen we iedereen die aan de route mee doet iets mee te nemen om samen een kunstwerk te maken. Denk aan gekleurde dopjes, knopen, veertjes, stukjes kunststof, hout. Iedereen die langs de route komt kan iets van zichzelf toevoegen en aan het eind van de dag hebben we samen een kunstwerk gemaakt dat wordt getoond in de afsluitende digitale bijeenkomst.

Aanmelden kan per huishouden of in groepjes van maximaal 4 personen. Vertrektijden zijn per 20 minuten.

Aanmeldingen zijn gesloten! De route zit vol!

Om het Goede te doen en het leven, de ‘gezondheid’ van iedereen te beschermen is deze activiteit ingericht om de 1,5 m goed te waarborgen. In de buiten lucht gaan we op gepaste afstand per huishouden of kleine groep op pad.

Terugblik in een afsluitende Vesper

Aan het eind van de dag komen we weer online samen met een korte terugblik, om te zien wat we gezamelijk gerealiseerd hebben.