Kinderdienst 14 juni

Lezen: Matteüs 9:35-10:15

Vertellen: Soms heeft de juf op school of je vader/moeder thuis het erg druk. Er moet van alles gedaan worden. Merken de kinderen dat wel eens? Kunnen ze dan ook helpen? In het verhaal van vandaag heeft Jezus het erg druk. Wat doet Jezus allemaal? Wie gaan Jezus helpen? Zouden de kinderen Jezus ook kunnen helpen?

Maken:
1. De kinderen maken een mooie kaart even geven die aan iemand die ziek is of een steun kan gebruiken
of
2. Laat de kinderen zichzelf tekenen of geef de kinderen een afbeelding van een jongen of meisje, kijk op de website van Kind op Zondag. De vrienden van Jezus gaan op pad zonder bagage. Maar ze nemen natuurlijk wel hun eigen kwaliteiten mee. Bespreek wat de vrienden van Jezus allemaal nodig hebben voor deze opdracht: geduld, vertrouwen, geloof, behulpzaamheid, goed kunnen luisteren, doorzettingsvermogen…. Schrijf de woorden op. Welke woorden herkennen de kinderen ook bij zichzelf? Laat hen die woorden bij hun menstekening schrijven.