Terugblik op de wijkavonden

Op dinsdag 2 nov. en donderdag 4 nov. zijn de wijkavonden gehouden. Waar ze vorig jaar vanwege de lockdown niet door konden gaan was dat nu gelukkig wel het geval.  Al was het dan met beperkingen. Op beide avonden waren een kleine 30 mensen aanwezig. Ontvangen in de hal met koffie en thee kon men doorlopen naar de kerkzaal waar de tafels gereed stonden om op gepaste afstand van elkaar te kunnen zitten.

Met als overkoepelend thema “van U is de toekomst” kon er na de opening gekozen worden voor één van de vier activiteiten op verschillende locaties :

1. Creatief : kaarsen of kaarsenhouders versieren o.l.v. Tytsia Compagner

2. Contemplatief : bezinnend lezen (Lectio Divina) van het bijbelverhaal van de opwekking van de jongeling in Näin o.l.v. Rinse Spits

3. Actief : escaperoom o.l.v. Janine v d Kooi, met 4 anderen ontsnappen uit je gevangeniscel door daar te zoeken naar aanwijzingen, aanwijzingen in de bijbel te vinden en zo het wachtwoord te ontdekken waardoor de strenge gevangenisbewakers je vrij laten.

4. Muzikaal : het instuderen van het lied ‘onze Vader verborgen’ o.l.v. Hille Eppinga.

Na een uur kwamen we weer bij elkaar voor een tweede kop koffie of thee en konden we van de deelnemers zien en/of horen wat ze gedaan hadden en hoe ze het hadden beleefd. De creatievelingen hadden iets moois van hun kaars(enhouder) gemaakt. Het uur was eigenlijk nog te kort geweest. Het lied is mooi, maar niet zo makkelijk, dus aan het instuderen ging het uur ook wel op. Het bijbelgedeelte goed tot je door te laten dringen en tot jou te laten spreken neemt ook genoeg tijd.

Een mij onbekende verrassende manier van bijbellezen”, was één van de reacties.

Uit de gevangenis kon men zich binnen het uur bevrijden, al deed de ene groep er langer over dan de andere. De consistorie was ingericht als escaperoom, maar omdat er maar plaats was voor 5 personen waren er in de bibliotheek nog 2 escaperooms ingericht. Deze waren op donderdag allebei ook nodig.

“Het wachtwoord waren we al snel op het spoor gekomen. Maar daar kwamen we pas achteraf achter”.

Tot slot zong het gelegenheidskoor(tje) het lied en werd de avond met een gedicht afgesloten.

Vanwege de coronamaatregelen was er daarna geen hapje en drankje. Hopelijk kan dat volgend jaar wel weer. Maar al met al kunnen we terugzien op twee mooie avonden die voldeden aan hun doel : een zinvolle ontmoeting met elkaar.